niedziela, 23 lipca 2017

Sparta má nový domov, chce do finále. Čo potom bude s trénerom Jandač?

Keď Peter Breza, predseda predstavenstva Sparty, hovoril o sťahovanie, preriekol sa. "Holešovická O2 arena," zaznelo dvakrát z úst bývalého legendárneho brankára.

Tradičné celok z hlavného mesta po viac ako päťdesiatich rokoch opúšťa Holešovická arénu, známu ako Športová hala. A mnoho sparťanov si na novinku ťažko zvyká, Břízův "geograficky" nepresný výrok budiž ďalším dôkazom.

Ale jeden z klubových šéfov samozrejme O 2 arénu ako nový domov Sparty obhajuje.

"S prevádzkovateľom O 2 arény (firmou Besport) sme uzavreli päťročnú exkluzívnu zmluvu.Pre Spartu táto zmluva znamená ekonomickú stabilitu a sme veľmi radi, že sme tieto rokovania dotiahli do úspešného konca, "pochvaľoval si Breza.

Ke by teda konkurenčné Slavia postúpila späť do extraligy, do O2 arény sa zrejme nevráti…

Breza sa vyjadril aj k možnej rekonštrukcii Tipsport Arény, kde Sparte zostáva zázemie, sídlo a kde budú hrať jej mládežnícke tímy. "Po dlhých debatách sa došlo k záveru, že jediným riešením je zbúranie haly a postavenie novej. To by vyšlo na miliardy korún. "

Podľa sparťanského manažéra sa môže stať, že klub nezvládne starú halu ďalej financovať. "Tých problémov je toľko, že ich nemožno všetky vyriešiť," tvrdí Breza, v ktorého plánoch už figuruje výstavba tréningového centra pre Prahu.Projekt má vraj podporu Slovenského olympijského výboru i Slovenskej únie športu. "Dúfam, že nám vyjde v ústrety i mesto."

Finančné problémy klub poprel. "Sparta je vlajkovou loďou SHP"

Hoci Sparta zostáva jedným z najbohatších klubov v Česku, tak sa v poslednej dobe špekuluje o finančných ťažkostiach. Športové holding Praha, ktorý klub vlastný, údajne prepúšťal zamestnancov. Firme môžu chýbať peniaze od partnerov z Ruska po konci Leva Praha v KHL.

Petr Speychal, šéf SHP, však informácie o problémoch s peniazmi dôrazne poprel.Dokonca sa vo facebookovej diskusii neváhal pohádať s bývalým sparťanským generálnym manažérom Viliamom sivko.

"Sparta je a bude vlajkovou loďou nášho holdingu. Investovali sme do Sparty nemalé prostriedky a ešte s partnermi budeme. Chceli by sme preto, aby bola špičkovým klubom v Česku, "povedal Robert Speychal, jeho brat a výkonný riaditeľ SHP, na utorkovej tlačovej konferencii.

Faktom je, že klub v celkovom rozpočte (120 miliónov korún) zahŕňajúce aj prevádzku tréningových hál a náklady na družstvá všetkých kategórií znížil platy pre hráčov A-tímu. A už teraz začalo rokovania o nových zmluvách niektorých hokejistov na ďalšie sezóny.

"Verím tomu, že teraz tu tá stabilita je - čo sa týka zázemia, vlastníka, finančné i hráčske stránky," povedal tréner Josef Jandač. Sparťanskému koučovi tiež vyprší kontrakt a nie je isté, či ho predĺži. Jandač by totiž mohol byť nástupcom Vladimíra Vůjtka vo funkcii hlavného trénera slovenskej reprezentácie. Už teraz s Vůjtka spolupracuje ako asistent.

"Že má Sparta poslednú šancu na titul? To je blbosť, "ohradil sa Jandač. "Sparta bude fungovať ďalej s inými trénermi, inými hráčmi, stále budete dávať rovnaké otázky, či bude mať Sparta tie najvyššie ambície. Asi je mať bude, že jo?Sparta by mala dlhodobo patriť ku klenotom slovenského hokeja. "

Rozhodnutie o zotrvanie v Sparte musí podľa neho prísť už v priebehu nadchádzajúceho ročníka. "Nejde čakať, či Jandač uhrá finále alebo z� �ska titul. Klub potrebuje mať istotu. Ale termín zatiaľ nie je daný, je čas, "podotkol.

Tlak bude na Jandač ako každý rok obrovský. Veď Sparta márne čaká na titul od roku 2007, cez leto sa nijako výrazne nemenil hráčsky káder. To je rozdiel oproti minulosti. "Nadväzujeme na minulú sezónu," vyhlásil Jandač.

Po semifinálových nezdaroch je na čase vykročiť do boja o titul.Nový sparťanský domov by si zaslúžil nablýskanú výzdobu v podobe Masarykova pohári.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz