piątek, 21 lipca 2017

Omyl? Nie, Rusi uznali chybu. Za hanbu na MS potrestajú aj trénera

V prvých dňoch sa hokejisti zbornej bránili, že nedôstojný útek z ľadu nebol ich chybou. Kapitán Iľja Kovaľčuk, ktorý ukazoval na spoluhráčov smerom do šatne, zviedol celú vec na organizátorov.

"Otvorila sa vrátka do mixzóne. Mali sme za to, že je to pre nás signál - prichádza čas šampiónov, ceremoniál končí, sme na ňom zbytoční. A šli sme na stretnutie s tlačou, vrátane kanadského. Taký to bol, útek ', "povedal Kovaľčuk ruskému tlače.

Podobne sa vyjadrovali aj ostatní, bola to vraj len nešťastná náhoda.Až na začiatku júna tamojšie médiá poskytla ospravedlnenie stanovisko Arkadija Rotenberg, šéfa moskovského Dynama a jedného z členov Ruskej hokejovej federácie.

"Chlapci nechceli Kanaďanmi uraziť," zmienil n a začiatku.

"Ale to, čo sa stalo bolo veľmi povrchné. Rozhodne budeme trestať. Ako prvý dostali sankcie tréner Oleg Znarok a generálny manažér Andrej Safronov.


"

" Vždy samozrejme chcete vyhrať, ale aj po prehratom zápase si víťaz zaslúži uznanie a musíme priznať, že Kanaďania boli tentoraz silnejší a prevýšili nás snáď vo všetkých herných činnostiach.Hráči určite mali zostať a vypočuť si hymnu. Že hraciu plochu opustili, je neprijateľné, "pokračoval Rotenberg.

Ruskí šéfovia teraz podľa neho" urobia všetko preto, aby sa niečo také už viackrát nestalo ".

Trebárs donútila k zmene výrokov znejúcich z Ruska medzinárodnej federácie IIHF, ktorá si vyžiadala oficiálne stanovisko, na základe ktorého vynesie trest. Šéf René Fasel varoval Rusmi hneď po fi nále.

Správanie Kovaľčuka a spol. sa nepáčilo ani Jaromírovi Jágrovi, ktorý však ocenil, že napríklad Alexander Ovečkin či Jevgenij Malkin "utiecť" z ceremoniálu nechceli.

"Veľmi dobre sme videli, že napríklad taký Ovečkin na ľade zostal a veľa to pre nás znamená .Všetci to oceňujeme, "povedal tiež kanadský majster sveta Matt Duchene s tým, stavkove bonusy že oni by nikdy neodišli.

Jason Spezza pridal príbeh z rokov 2008 a 2009, kedy naopak Kanada musela prijať porážku od Ruska. A tá druhá na domácej pôde v Halifaxe bola zvlášť bolestivá. "Alexander Radulov si vzal vlajku, prechádzal okolo našich hráčov a potom ešte provokoval ochodze. Pár z našich chalanov vraj skoro zišlo z modrej čiary a skočilo na neho. "

sport stavky stavkovanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz